logo

Søk

Karrieresenterne i Østfold og Vestfold var på studietur i Riga 2.- 4.juni 2015

Onsdag var vi på besøk hos Career centre of the University of Latvia, for å høre om hvordan de jobber med karriereveildening. Der fikk vi et godt innblikk i hva de fokuserer på i sitt arbeid og hvilke aktiviteter de gjennomfører med sine samarbedispartnere på utsiden av universitetet.

Rita Tālmane, Project manager på universitetes karrieresenter, hadde satt sammen et variert og spennende program for oss. Universitetet har et tett samarbeid med Brigita Mikelsone ved State Education Development Agency. Hun er leder for Euroguidance Programme, Information and Career Guidance Department, State Education Development Agency

Brigita forklarte oss grundig om utdanningssystemet i Latvia, Euroguidance og om karriereveiledningsfeltet i Latvia. Vi fikk også en omvisning rundt på universitetet. Vi fikk blant annet se det gamle studentfengselet som ble brukt til å oppdra rampete studenter som f.eks sang litt for høyt ute på kroa eller gjorde andre liknende "forbrytelser". Rommet var veldig enkelt møbelert så fangene brukte tiden på å tegne på veggene.

På torsdag besøkte vi den Norske Ambasaden i Latvia. Der møtte vi Lene Grønvold, Executive Director ved Norwegian Chamber of Commerce in Latvia.

Lene gav oss omfattende informasjon om næringslivet i Latvia og om Norske bedrifter med tilknytning til Latvia.

Vi hadde en flott tur faglig og sosialt. Vi bodde i Gamlebyen med kort vei til Rigas severdigeter.

  

Karrieresenteret  Vestfold | Nordbyen 40 | 3111 Tønsberg | 33 38 08 83 | post@karrierevestfold.no

Personvern