logo

Søk

Studietur til Edinburgh 9. og 10. mai 2011

Karrieresenterne i Telemark, Østfold og Vestfold var på studietur i Edinburgh 9. og 10. mai 2011.

Vi var på besøk hos Skills Development Scotland (SDS), tidligere Career Scotland, for å høre om hvordan de jobber med karriereveildening. Patricia Thompson hadde satt sammen et variert og spennende program for oss, som du kan se på linken nederst på siden.

Den første dagen fikk vi høre om nasjonal plan, strategiarbeid og mål myndighetene i Scotland har satt for befolkningen. Vi fikk deretter en innføring i hvordan ressurssenter for livslang læring jobber for både elever, lærere, rådgivere, foreldre, arbeidstakere og opplæringsinstitusjoner. Senere på dagen fikk vi informasjon om hvordan det jobbes proaktivt i forhold til nedbemanning av bedrifter.

Vi fikk også se den nye websiden My world of Work, som er en helt ny webside med mange tjenester for alle som trenger karriereveiledning. Siden er fortsatt under utarbeidelse, og ventes helt ferdig i førsten av september. Websiden inneholder mange spennede tjenester i forhold til jobbsøking, videoer fra ulike bransjer, hvordan finne dine sterke sider ol.

Den andre dagen var vi på besøk på et JobCenter Plus, hvor alle arbeidsledige må registrere seg og vise fram sin aktivitet mist hver fjortende dag. Vi besøkte også SDS Public Access Center for personer som trenger mer veileding enn det man får på JobCenter Plus. Vi avsluttet dagen med besøk på Edinburgh Napier University. Der fikk vi informasjon om hva Karriereveilederstudiet inneholder og hvordan de organiserer studiet. 

          

En flott studietur hvor vi fikk mange nye impulser til vårt videre arbeid i Norge. Se programmet vi hadde på studieturen og linker til de ulike foredaragene:

Program Edinburgh 

Karrieresenteret  Vestfold | Nordbyen 40 | 3111 Tønsberg | 33 38 08 83 | post@karrierevestfold.no

Personvern