logo

Søk

Du er her:

 

Lyst til å bli ingeniør men mangler realfag?

Opptak til ingeniør krever fordypning i matematikk og fysikk. TRES gir deg som ikke har fordypning i disse emnene, mulighet til å starte på ingeniørstudier. Etter bestått intensivkurs er du klar for ingeniørutdanning.

Hvorfor tresemester?

Opptak til ingeniør krever at du har fordypning i matematikk og fysikk, men mange som ønsker å bli ingeniør fikk ikke tatt disse fagene fullt ut på videregående skole. Gjennom sommeren underviser vi deg derfor i matematikk og fysikk, og på den måten "tjuvstarter" du ingeniørutdanning. Undervisningen videreføres i høstsemesteret og kommer i tillegg til den ordinære undervisningen for ingeniørutdanningen. Sommersemesteret gir ikke studiepoeng alene, men er en integrert del av den tre-årige bachelorutdanningen i ingeniørfag (180 studiepoeng).

Dette lærer du på tresemesterordningen

Sommersemesteret på tresemester er intensivt og arbeidskrevende, og krever stor egeninnsats. Emnene er hentet fra matematikk- og fysikkfagene på videregående skoles nivå. Sommersemesteret gjør deg kvalifisert til videre ingeniørutdanning ved USN, men du vil fortsette med ekstraundervisning i matematikk og fysikk i tillegg til ingeniørfagene dine i første semester.

Når du søker på sommerkurset ved USN, så søker du på sommerkurs og bachelorutdanningen samtidig. Når sommerkurset er gjennomført og bestått har du studieplass på den ingeniørutdanningen som du har valgt og fått opptak til.

Du trenger ikke søke Samordna Opptak i tillegg til lokalt opptak, søknad til ingeniørutdanningen gjør du i samme søknadsprosess.

Les mer på usn.no

 

Kilde: usn.no

 

 

 

  

Karrieresenteret  Vestfold | Nordbyen 40 | 3111 Tønsberg | 33 38 08 83 | post@karrierevestfold.no

Personvern