logo

Søk

Du er her:

 

Vox.no 10.12.13

Lansering av veilederforum.no

Veiledere fornøyde med ny nettressurs

– For å kunne være gode veiledere må vi være faglig trygge i rollen vår. Veilederforum.no. blir en viktig ressurs, sier Marianne Thorvaldsen, leder i Rådgiverforum Norge.
 
21. november lanserte Senter for IKT i utdanningen, Utdanningsdirektoratet og Nasjonal enhet for karriereveiledning i Vox veilederforum.no. Med lanseringen av veilederforum.no har karriereveiledere, rådgivere og lærere i faget Utdanningsvalg i Norge for første gang fått tilgang på en nettside spesielt tilpasset deres behov.
Veilederforum.no inneholder blant annet faglige verktøy, drøfting av etiske problemstillinger, tips til nettressurser, oversikt over karriereveiledningsfeltet og intervjuer.
En viktig del av veilederforum.no er delingsarenaen hvor veiledere og rådgivere oppfordres til å dele gode eksempler og god praksis på karriereveiledningsfeltet. Eksempler på delte ressurser er undervisningsopplegg, verktøy til bruk i veiledningen, inspirerende lenker og tips til veiledning individuelt og i grupper.
– Jeg gleder meg til delingsarenaen blir tatt i bruk, for det er mange rådgivere der ute som sitter på mye bra fagstoff, sier Thorvaldsen.
 

Marianne Thorvaldsen, Sonja Susnic og Marie T. Asheim
 
Samler feltet
Både samarbeidspartnere og praktikere på karriereveiledningsfeltet var til stede for å markere at veilederforum.no var på lufta. Flere trakk fram at de tidligere har savnet et sted der alt fagstoff en veileder trenger er samlet og kvalitetssikret.
– Veilederforum.no er viktig for å samle feltet. Det fins veldig mye informasjon om karriereveiledning, og det kan være vanskelig å sile informasjonen. På veilederforum.no kan vi lære mer og utveksle erfaringer med andre, og det hjelper oss å reflektere over egen praksis, sier Sonja Susnic, veileder ved Karrieresenteret i Vestfold.
Hun mener en slik nettressurs også vil være tidsbesparende, og gi faglig trygghet for nye veiledere.
– Veilederforum.no har kvalitetssikret og oppdatert informasjon tilgjengelig for alle, når vi vil. Det er veldig bra, avslutter Susnic.
 
10.12.2013
 
 

Karrieresenteret  Vestfold | Nordbyen 40 | 3111 Tønsberg | 33 38 08 83 | post@karrierevestfold.no

Personvern