logo

Søk

Du er her:

 

Tønsberg Blad 19.08.11

   

Fra feriemodus til framtidstanker

TØNSBERG: Pågangen øker hos Vestfold Karrieresenter,nå som sommeren er på hell. Framtiden – ja, hva blir det «tell»?   

Anette Lien 33 37 30 24 anette.lien@tb.no

Karrieresenteret har eksistert siden september 2009, som et partnerskap mellom Nav og fylkeskommunen. Og for å få det fram med en gang; tjenesten er helt gratis.

– Vi merker mer pågang nå som ferien er over, og tanker på utdanning og jobb igjen gjør seg gjeldende. Flere spør seg om de har tatt riktig valg, mens andre kanskje ikke har fått den jobben eller skoleplassen de har ønsket,sier Kjersti Furhovden, leder ved Karrieresenteret.

Ikke så altfor mange har hørt om Karrieresenteret som ligger sentralt til i Tønsberg, bak Shell på Korten.

– Vi håper at vi kan bli et sted for «hvermannsen». Senteret er fungerende for hele Vestfold, sier karriereveileder Sonja Susnic.

Vil hjelpe flere unge

I startåret 2009 var 1168 innom karrieresenteret. Tjenesten er et tilbud til dem som er 19 år og oppover.

– Vi håper spesielt flere unge vil komme innom. Mange faller utenfor, og vi ser et stort frafall i videregående skole. Det er det viktig å ta fatt i, sier Furhovden. Damene forteller ivrig om kurs de har holdt for unge arbeidsledige. En gruppe på 20 ungdommer fikk karriereveiledning i syv uker. Snart blir det et nytt kurs i Tønsberg.

– Det har vært svært vellykket. Flere av ungdommene har tatt yrkesfaglige linjer, og er flinke praktisk. Med nettverket vi har, havnet flere i jobb etter kurset, sier Susnic.

– Det er vi veldig stolte av, legger Furhovden til.

Mange unge ledige

Ledigheten utgjorde i mai 2,9 prosent av arbeidsstyrken i Vestfold, mot 2,5 prosent for resten av landet. Spesielt blant unge fra 20 til 24 er den høy i fylket. Her ligger den på hele 5,6 prosent. – Arbeidsledigheten blant unge er faretruende, samtidig som mange unge mangler motivasjon. Vi oppfordrer fortsatt de som kommer å velge et yrke de selv synes er interessant, sier Furhovden. Også minoritetsgrupper har problemer med å finne arbeid.

– Her om dagen hadde jeg en inder innom på samtale. Han hadde en høy kjemiutdannelse fra India, men jobb i Norge, det fikk han ikke, sier Furhovden.

Den gode samtalen

På karrieresenteret jobber fire veiledere med aktuell kompetanse. Målet er å gi hjelp til selvhjelp.

– Det er en prosess hvor vi ønsker å føre personen videre på vei. Alle har noe de kan bygge videre på. Vi legger vekt på den gode samtalen, forklarer Susnic. Forberedelser gjøres via nettsiden,

www.karrierevestfold.no

– Det beste er om en gjør noen forberedelser selv, før en ringer oss. Så tar vi det derfra, sier Furhovden

  

Karrieresenteret  Vestfold | Nordbyen 40 | 3111 Tønsberg | 33 38 08 83 | post@karrierevestfold.no

Personvern