logo

Søk

Ønsker du å gå et år på folkehøgskole?

Alle folkehøgskoler er forskjellige. Hvilken som passer best for deg bør du undersøke nøye før du bestemmer deg.

Folkehøgskolene har ulike fagkombinasjoner på linjene sine. Noen skoler har linjetilbud der alle er knyttet til ett og samme fagområde som f.eks. media, friluftsliv, musikk eller teater. Andre skoler har et mer sammensatt og bredere fagtilbud og kan ha et linjetilbud som består av f.eks. dans, film, teater, kunst, idrett og friluftsliv på en og samme skole.
Uansett linjetilbud har de fleste skolene et stort spekter av valgfag innen ulike fagområder slik at du kan selv velge om du vil spesialisere deg innen ett fagområde eller prøve litt forskjellig.

Folkehøgskolen er i utgangspunktet for alle og krever ikke mer enn at du er motivert for et år på folkehøgskole og sender inn en søknad. Et fåtall folkehøgskoler opererer imidlertid med opptakskrav dersom de har fag som krever et visst ferdighetsnivå. Da er dette oppgitt på fagsiden.
 
Et folkehøgskoleår koster i gjennomsnitt 75.500 kroner. De rimeligste linjene koster ca 60.000 kr, mens de dyreste ligger på om lag 100.000 kroner. Utgifter til reiser kan komme i tillegg. Undervisningen er gratis. Det du betaler for er kost og losji, materiell, ekskursjoner og reiser.
 
Ønsker du å vite mer om folkehøgskoletilbudet så les på nettsiden til folkehøgskolene.
 
 
 
 


  

Karrieresenteret  Vestfold | Nordbyen 40 | 3111 Tønsberg | 33 38 08 83 | post@karrierevestfold.no

Personvern