logo

Søk

Mange tenker kanskje at blogg er personlig, og ikke noe en arbeidsgiver har noe med. I utgangspunktet er dette riktig, men dersom du blogger under fullt navn må du være forberedt på at en potensiell arbeidsgiver kan finne denne. Men det betyr ikke at en blogg er skummelt, tvert i mot kan det være en flott måte å vise at du er engasjert og gi et godt inntrykk av deg selv til en fremtidig arbeidsgiver.

Om du velger å ha en blogg bør målet være å vise hvem du er. Ikke lag en blogg dersom det bare skal være en markedsføringskanal, å lese side opp og side ned av det som i praksis er jobbsøkerbrev, vil være kjedelig og lite interessant. Synes du at det er gøy å blogge og gir litt av deg selv, vil det synes og det vil bli morsommere å følge med på det du legger ut.

Å lage en blogg der du blogger om ting knyttet til jobben din, for eksempel finans, media eller IT, kan være en genistrek i å vise at du er kompetent, interessert og oppdatert på faget ditt. For de som jobber med noe kreativt, som foto eller design, er blogg blitt en vanlig måte å vise fram arbeidet sitt, og dette kan med hell overføres til andre bransjer.

Å blogge om hobbyen din kan også være positivt, enten det er interiør, fotball eller lignende. Har du en god, aktiv blogg kan denne føres opp på CV-en din, for eksempel under et punkt kalt hobbyer.

Du bør også dele dine blogginnlegg via andre sosiale medier.

Les mer om bruk av soiale medier som jobbesøker på adecco sine sider for arbeidssøkere.

 

 

 

 

  

Karrieresenteret  Vestfold | Nordbyen 40 | 3111 Tønsberg | 33 38 08 83 | post@karrierevestfold.no

Personvern